NASTUP ZBORA

 

Ne budite zabrinuti za sutra! 

 

Gorički samostanski zbor i novaci posjetili su sestre u župi Tučepi, gdje su pjesmom uzveličali pučko euharistijsko slavlje

 

 

Na osmu nedjelju kroz godinu, 27. veljače 2011. godine, novoformirani gorički samostanski zbor, pod vodstvom novaka fra Emanuela Josića, s novacima Franjevačke provincije Bosne Srebrene i njihovim meštrom fra Markom Ešegovićem bili su u posjetu sestrama franjevkama u Tučepima, nedaleko od Makarske, i župi Tučepi, gdje su pjesmom uzveličali pučko euharistijsko slavlje u župnoj crkvi.

 

Euharistijsko slavlje u pola jedanaest predvodio je meštar fra Marko u koncelebraciji tučepskog župnika fra Nediljka Šabića. U propovijedi je fra Marko, osvrnuvši se na tekst evanđelja u kojem nam Isus poručuje da se ne brinemo za sutra, pokušao odgovoriti na pitanja koje si svakodnevno postavljamo brinući se za našu budućnost te naglasio kako bismo trebali što više pažnje dati našim kršćanskim idealima i našoj vjeri, a da ne budemo tjeskobni i zabrinuti za ono što će se dogoditi. Pri koncu sv. mise zbor je otpjevao još tri kompozicije, a potom je župnik fra Nediljko, pročitavši župne obavijesti, zahvalio zboru, novacima i meštru na posjetu, poželjevši im još puno rada, uspjeha i ustrajnosti. Poslije završetka euharistijskog slavlja fra Nediljko je novacima dao ubrati naranču sa stabla ispred župne kuće, koje je, kako kaže, čuvao samo za njih, te im je podijelio razne darove.

 

Nakon toga svi su se uputili do sestarskog samostana gdje je bio upriličen prigodan ručak. Odmorivši se poslije ručka uslijedio je povratak kući na kojem su posjetili franjevačko svetiše Vepric i samostan karmelićana na Buškom jezeru.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.