Čuklić – Livno, 11. prosinca 2011.

 

Nastup u Čukliću


Novaci su uzveličali nedjeljne mise sviranjem i pjevanjem

 

U nedjelju, 11. prosinca 2011. godine novaci i meštar fra Marko Ešegović posjetili su na poziv župnika fra Tvrtka Vrdoljaka župu sv. Ante Padovanskog u Čukliću. Nastupili su sviranjem pjevanjem i čitanjem misnih čitanja na trima svetim misama. Dvije svete mise slavljene su u župnoj crkvi, treća sveta misa bila je u filijalnoj Crkvi u Prologu. Svete mise predslavio je meštar fra Marko Ešegović uz koncelebraciju župnika fra Tvrtka Vrdoljaka i kapelana fra Ćirila Lovrića. Novaci predvođeni meštrom fra Markom, kao i bogoslovi i sjemeništarci, nastoje svojim nastupima pridonijeti promicanju duhovnih zvanja u provinciji Uzvišenja svetog Križa – Bosni Srebrenoj.

 

Na koncu nastupa župnik je zahvalio meštru i novacima na odazivu i “osvježenju“, zamolio župljane da nastave i dalje moliti i postiti za novake i sve ostale koji su se odlučili za svećeničko i redovničko zvanje da ustraju na svome putu.

 

Na koncu molitvenog druženja župnik je goste počastio bogatim ručkom u župnoj kući. Nije manjkalo ni šale ni smijeha što je ručku i druženju dalo dodatnu vrijednost. Na odlasku gosti su zahvalili župniku fra Tvrtku na gostoprimstvu, a od župnog vikara fra Ćirila na dar su dobili deset knjiga pod naslovom: „Dnevnik 5 – Baška Voda, Kupres“, čiji je autor sam fra Ćiril.