Gorica – Livno, 25. prosinca 2011.

 

Misa polnoćka


Svetu misu predslavio je livanjski župnik fra Marko Jukić

 

U nedjelju 25. prosinca 2011. godine u samostanskoj crkvi na Gorici slavljena je sveta misa polnoćka. Svetu misu predslavio je livanjski župnik fra Marko Jukić uz koncelebraciju gvardijana fra Anđelka Baruna, samostanskog vikara fra Miroslava Ištuka, fra Stjepana Vrgoča, fra Bogdana Jolića, livanjskih župnih vikara fra Ivana Kasala i fra Mije Šumana i đakona fra Nikole Kozine. Pred svetu misu dječji zbor s Gorice, koji vodi sestra Anđa Marijan, uz instrumentalnu pratnju novaka fra Silvija Zlatarevića pjesmom i recitacijom otvorio je božićno slavlje.

 

Fra Marko se u propovijedi prisjetio mise polnoćke koju je prije šest godina slavio u jednoj u Domovinskom ratu razrušenoj crkvi u kojoj se unatoč tomu što je bila bez krova i prozora okupio veliki broj vjernika baš kao i ove noći na Gorici. Na koncu svete mise vjernicima se obratio i gvardijan fra Anđelko čestitavši im Božić.

 

Na ovoj svetoj misi skupljali su se prilozi za izgradnju filijalne crkve u Guberu. Nakon svete mise u samostanu je priređena zakuska za zbor, policiju i druge goste.