BOŽIĆNI KONCERT HKUD-a „DINARA“

 

Novorođenom Kralju na dar

 

   U goričkoj samostanskoj crkvi HKUD Dinara održao je koncert gdje su sudjelovali sve sekcije tog društva osim mažoretkinja

 

  Na svetkovinu Bogojavljenja – Sveta tri kralja – 6. siječnja 2011. godine Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Dinara“ Livno u večernjim satima održalo je koncert u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Koncert su pjesmom „Radujte se narodi“ otvorili članovi folklorne sekcije koju vodi Ivo Kurtović, nakon čega je nazočne pozdravila i predstavila program večeri novoizabrana predsjednica društva Božica Bralo. Poslije su članovi ove sekcije otpjevali i pjesmu „Kyrie eleison“. Osim folkloraša prisutne su skladbama „Zvončići“, „We wish you a merry christmas“, „Usamljeni pastir“, „Ave Maria“, „Oda radosti“ razveselili limena glazba te mješovita klapa pjesmama „Bijeli Božić“, „Ponoćka“, „Sretan Božić“, „Svim na zemlji“, obje sekcije pod vodstvom prof. Zvonimira Slavičeka. Gosti, a ujedno i domaćini, koncerta, bili su novaci franjevačke provincije Bosne Srebrene i sestre iz susjednog samostana koji su izveli dvije kompozicije pod vodstvom fra Emanuela Josića i orguljskom pratnjom prof. Katarine Džeko. Na kraju koncerta, poslije zahvale predsjednice, prisutnima se obratio i samostanski gvardijan fra Anđelko Barun, koji je zaželio da se još ovakvih manifestacija dogodi u goričkoj crkvi, koja je za sve otvorena.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.