Tamburaški sastav bogoslova u Livnu

 

Na četvrtu vazmenu ili Nedjelju dobrog pastira, koja je posvećena molitvi i razmišljanju o duhovnim zvanjima, 15. svibnja 2011. godine, u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici gostovali su članovi tamburaškog sastava franjevačkih bogoslova iz Sarajeva. Zvukom tamburica i pjevanjem uzveličali su pučko misno slavlje koje je predvodio samostanski vikar fra Miroslav Ištuk. U propovijedi je, osvrnuvši se na nedjeljno evanđelje o dobrom pastiru, rastumačio značenje tih Isusovih riječi, zatim vjernike pozvao da uvijek budu spremni raspoznati pravog Pastira za kojim će ići. Nakon euharistijskog slavlja bogoslovi su ispred crkve odsvirali nekoliko slavonskih pjesama i kolo, kojemu su se mnogi obradovali i zaigrali.

 

Tamburaški sastav nastupio je i na večernjoj sv. misi u župnoj crkvi Svih Svetih u Livnu koju je predvodio župnik fra Marko Jukić u koncelebraciji župnog vikara fra Marinka Baotića i đakona fra Branimira Mlakića.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.