ZAHVALNA NEDJELJA

 

Jedna od četiri čarobne riječi jest i riječ „hvala!“. Kod kulturnog i lijepo odgojenog čovjeka ova riječ je uvijek prisutna jer svakomu tko ti učini kakvu uslugu ili bilo što drugo pristoji se zahvaliti. Zahvaliti znači priznati nekoga svojim dobročiniteljem, nekoga voljeti i cijeniti, priznati da si nečiji dužnik. Kako je bitno zahvaljivati ljudima, puno je važnije zahvaljivati Bogu. Bog je taj koji nam sve daruje: prijatelje, zdravlje, život.

Tako na dvadeset i devetu nedjelju kroz godinu, 17. listopada 2010. godine, vjernici su slavljem pučke sv. mise u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu simbolično izrazili svoju zahvalnost dragome Bogu za plodove zemlje, koje nam daje da od njih živimo, prehranjujemo sebe i svoju obitelj. Nakon molitve Vjerovanja, ministranti odjeveni u narodnu nošnju livanjskog kraja, na oltar su prinijeli zemlju, vodu, kruh i vino, voće i povrće u korpi. Uz svaki prinos ministranti su čitali prigodan tekst zahvale, a poslije prinosa svih darova Bogu su zahvalili na daru života.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.