PROSLAVA PATRONA ŽUPE

 

Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u srijedu, 8. prosinca 2010. godine, posebno je proslavljena u župi Vidoši, gdje se slavi kao patron župe. Župljani i hodočasnici za ovu proslavu pripremali su se trodnevnicom u nedjelju, ponedjeljak i utorak na kojima su sv. mise predvodili i propovijedali vidoški župni vikar fra Božidar Blažević, meštar novaka s Gorice fra Marko Ešegović i župnik u Kočerinu fra Mladen Vukšić. Kočerinski župnik je bio predvoditelj i sv. misnih slavlja na sam dan, rane sv. mise u 8.30 i svečane pučke sv. mise u 10.30 sati. Suslavitelji na svečanoj pučkoj misi bili su pored mjesnog župnika i župnog vikara fra Pere Kuliša i fra Božidara, svećenici iz okolnih livanjskih župa. Svojim lijepim pjevanjem adventskih i pjesama u čast Gospi lijepom ozračju doprinio je zbor župe Vidoši, dok su novaci s Gorice čitali misna čitanja kao i molitvu vjernika.

 

Fra Mladen je propovijedao o Bogu Stvoritelju koji je iznad nas, a mi smo njegova stvorenja. Bog je sačuvao Blaženu Djevicu Mariju od grijeha i to od njezina začeća za njezino kasnije poslanje, a to je da će ona roditi sina Božjega, Isusa Krista. Blažena Djevica Marija stoji kao jedan putokaz, primjer da ono što Bog nudi čovjeku nije teško i nije nemoguće.

 

Na koncu misnog slavlja župnik fra Pero zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave patrona župe, te pozvao časne sestre, fratre i novake na ručak i zajedničko druženje u dvoranu župnog ureda.

 

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.