PRED NEBESKIM VRATIMA

 

U povodu božićnih blagdana članovi Franjevačke mladeži župe Livno su 19. prosinca 2010. godine, u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu, izveli predstavu pod nazivom „Pred nebeskim vratima“. Prije početka predstave nazočne je pozdravio Dinko Periša, ravnatelj livanjske Gimnazije, zahvalio na velikom broju posjetitelja te sve pozvao na još dvije točke Framinog božićnog programa: 10. jubilarna „Livanjska čajanka“, 21. prosinca, i „Božićne jaslice“, na Badnjak 24. prosinca, oboje na „Trgu kralja Tomislava“ u Livnu.

 

Predstava je bila spoj recitacija i mjuzikla u kojoj se mjeseci svađaju i natječu koji je prikladan, koji je zaslužio da se u njemu rodi Spasitelj, Isus Krist. Svi mjeseci su donosili svoje čari pred nebeska vrata i prizivali Isusa da se rodi u njihovom mjesecu. Na kraju je to učinio i ponizni Prosinac čije je otvoreno srce Isus prihvatio i, kako znamo, u njemu se i rodio.

 

Iz predstave se moglo naučiti da su poniznost i otvoreno srce ključ kojim se otključavaju nebeska vrata i vrata našeg srca kroz koja onda k nama dolazi naš Spasitelj.

 

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.