X. TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT

 

Livnjaci novorođenom Kralju!


 

Na Nevinu dječicu u samostanskoj crkvi na Gorici u Livnu održan je tradicionalni koncert božićnih pjesama. Počasni gost koncerta bio je pomoćni biskup banjolučki dr. Marko Semren

 

28. prosinca 2010. godine u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu održan je „Tradicionalni božićni koncert“ s početkom u 19.30 sati. Počasni gost koncerta bio je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. Marko Semren, donedavno gorički gvardijan. Voditeljica programa bila je gospođica Marija Suša.

 

Na koncertu su nastupili šest zborova, tri iz župe Svih Svetih Livno – Župni mješoviti zbor, Dvoglasni ženski zbor i Dječji župni zbor – pod vodstvom s. Julijane Djaković te pod vodstvom novaka fra Emanuela Josića gorički samostanski zbor, novačka „Schola cantorum“ i grupa „Fratres et sorores“. Osim zborova nastupila je i Franjevačka mladež župe Livno s dvije skladbe. Zborove su na orguljama pratili prof. Katarina Džeko, Antonija Perković i novak fra Emanuel. Posjetitelji su mogli uživati u skladbama poznatih crkvenih skladatelja F. Dugana, A. Canjuge, N. Dujića i N. Kalođere, kao i poznatog autora F. Couperina. Izvedena su i dva gregorijanska korala te jedna skladba na engleskom jeziku.

 

Poslije svih izvedbi nazočnima se obratio gorički gvardijan fra Anđelko Barun koji je zahvalio sudionicima i voditeljima zborova te rekao kako bi ovaj koncert trebao biti početak boljih koncerata koji će se ubuduće održavati. Na kraju je svima uputio božićne i novogodišnje čestitke.

 

Nakon gvardijana riječ je preuzeo biskup Marko koji je kazao da smo slušajući skladbe mogli osjetiti da Božić dolazi iz nutrine čovjekova srca. Pošto je zaželio obilje blagoslova u novoj 2011. godine svi su sudionici zapjevali pjesmu „Radujte se narodi“.

 

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.