BLAGOSLOV SAMOSTANA

 

Na Bogojavljenje, kako je i običaj blagoslivljaju se fratarski i sestarski samostan na Gorici u Livnu. Nakon pučke mise gvardijan fra Anđelko Barun i novaci s meštrom fra Markom su se okupili u sakristiji gdje su se pripremili za blagoslov samostanskih prostorija. Iz sakristije uputili su se u svećeničku razgovornicu gdje su ih dočekali ostali članovi samostanske zajednice. Gvardijan je ovdje izmolio molitve blagoslova, zatim se krenulo s blagoslovom samostanskih i novicijatskih prostorija. Za vrijeme blagoslova novak fra Emanuel je pjevao božićne pjesme dok su ostali novaci nosili što je potrebno za blagoslov, križ, svijeće, vodicu.

 

U poslijepodnevnim satima gvardijan i novaci su se ponovo okupili u kapelici susjednog sestarskog samostana, gdje su već bile sestre iz tog samostana. Izmolivši molitve blagoslova gvardijan je pod vodstvom sestre Aleksandre Baotić prošao kroz sve prostorije samostana i blagoslovio ih. Nakon blagoslova svih prostorija u sestarskoj blagovaonici sestre su pripremile prigodnu večeru koja je prošla uz razgovor i pjesmu.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.