PROSLAVA 25. OBLJETNICE BISKUPSTVA

 

Dana 27. studenoga 2010. godine, uoči prve nedjelje došašća, biskup banjolučki dr. Franjo Komarica je proslavio srebreni jubilej, 25. obljetnicu biskupske službe. Slavlje je započelo svečanim euharistijskim slavlje u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure, kojemu je predsjedao sam biskup Komarica, u koncelebraciji pomoćnog biskupa dr. Marka Semrena i tridesetak svećenika – dijecezanskih i redovničkih – iz okolnih župa i banjolučke biskupije.

 

Na početku misnog slavlja dugogodišnji biskupov suradnik vlč. dr. Anto Orlovac imao je uvodno izlaganje, kojim je predstavio biskupov životopis i djelovanje u biskupiji kroz 25 godina. U propovijedi, koju je imao pomoćni biskup dr. Marko Semren, govorio je o ljudskom životu koji je dar i ostvariti se može jedino darivanjem. To je dokazao biskup Komarica darivajući se i pomažući vjernicima svoje biskupije, osobito za vrijeme domovinskog rata. Završio je riječima: „Slavljeniče, živjeli i neka Vas Duh Božji vodi i dalje u Vašem biskupskom životu u služenju Crkvi na hvalu Bogu i dobro čovjeka.“

 

Na kraju svete mise slavljenik je održao zahvalni govor u kojem se zahvalio pomoćnom biskupu Marku i generalnom vikaru vlč. dr. Anti Orlovcu na izgovorenim riječima, prisutnima, dobročiniteljima i svima onima koji su mu pomogli u opsluživanju zahtjevne službe. Na kraju je svima poželio obilje Božje milosti i utjehe te se preporučio u njihove molitve. Pošto je otpjevan evanđeoski hvalospjev „Tebe Boga hvalimo“ biskup je podijelio apostolski blagoslov i završio misno slavlje, nakon čega je uslijedio zajedničko fotografiranje.

 

Poslije misnog slavlja biskup Komarica je blagoslovio dio obnovljenog biskupskog ordinarijata koji je za vrijeme rata bio pretvoren u ambulantu, a odsada tu će se nalaziti biskupska rezidencija te radne i stambene prostorije pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena i drugih članova Ordinarijata.

 

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.